Hillary Clinton ce pucati penal, koji ce da promasi

Svi koji kazu da je ovo kraj za Donalda Trumpa, ili nisu pratili do sada ove izbore ili generalno veze nemaju.

Do sada cijeli planet zna da je Trump imao ekcesivan ispad kada su u pitanju zene prije 11 godina. Moje generalno misljenje je da je tim Clinton ocajan i da moraju da vuku ovakve ‘skandale’ da bi okrenuli izbore na svoju stranu, ali jedan veliki problem je sto osobe koje su planirale glasati za Trumpa ne mjenjaju misljenje.

Trump nije izgubio niti jedan jedini glas. Ovaj ‘skandal’ je mozda i najveca glupost na koju su se mediji nakacili. Svatko normalan zna da su muskarci poprilicni egomanijaci i da vole preuvelicavati svoje seksualne avanture kada ih prepricavaju drugim muskarcima. Generalno, ono sto je Trump napravio je najnormalniji muski razgovor koji se vodi u privatnosti, ali ovdje je greska bila sto je imao upaljen mikrofon. Svatko ko misli da je ovo nesto abnormalno, mislim da bi trebao da posjeti psihologa.

Kada smo vec kod eksplicitnog jezika, svjetski bestseller “Fifty Shades of Gray” za kojim su zene poludile i obozavaju taj seksualni roman koji koristi veoma slican jezik kao Trump u vec poznatom videu, ali pri tome glavni lik romana je sociopata koji voli seksualno i fizicki da dominira zenama.

Stoga koja je razlika izmedju Trumpovih rijeci i romana koji je napisala zena?

Fikcija?

Ne, oboje su samo rijeci i nista vise.

Jesam li rekao da se Trump izvinuo?

Sutrasnja debata

Hillary je dobila penal, ali s obzirom na historiju njenog muza i nje same, vjerujem da ce da ga promasi i to ce da rezultira nevjerovatno metodicnom i preciznom kontrom koja ce prozivesti katastrofalan rezultat za nju.

U prvoj debati, Trump se suzdrzao od komentara o Bill Clinton-u, ali sada, ako bude direktno napadnut, vrlo vjerovatno ce imati pripremljen kontra udarac koji ce biti mnogo snazniji i mnogo destruktivniji od potencijalnog napada.

Trump se vec izvinuo i to je bilo prije 11 godina, a nikada nije bilo ista vise od rijeci, dok protiv bracnog para Clinton postoje optuzbe za silovanje i zastrasivanje kao i ucjenu.

Trump na debati treba da vrati paznju nazad na ozbiljne probleme sa kojima se Amerika suocava, a ne da raspravlja o tome sta je rekao u razgovoru sa drugim muskarcem prije 11 godina.

Kao taktiku na potencijalni napad, ja bih iskoristio sljedeci kontra udar:

  1. Saslusati napad sa ‘poker face’.
  2. Krenuti u svoj segment sa izjavom: “Da, istina je, rekao sam to, pogrijesio sam i izvinjavam se, ali Hillary, da li bi ste mi mogli odgovoriti na dva pitanja sa vrlo jednostavnim da ili ne?”.
  3. Pitanje broj 1: “Da li sam ja prekrsio i jedan zakon kada sam izgovorio ono sto sam izgovorio, zbog cega se kajem, ali da li sam prekrsio i jedan zakon?”
  4. Odgovor Clinton ako pocne raspravu, prekinuti je i traziti jednostavan odgovor, da ili ne. Ako kaze “DA”, onda WTF??, a ako kaze “NE”, dobili smo tacan odgovor.
  5. Pitanje broj 2: “Hillary, da li ste Vi prekrsili zakon kada ste obrisali 33 hiljade e-mailova koji su sadrzavali povjerljive informacije dok ste vrslili duznost Sekretara drzave Sjedinjenih Americkih Drzava?”.
  6. Gambit je postavljen i Clinton nema izlaza. Nema odogovora, jer dokazano je da je prekrsila zakon, ako porekne, ispada lazljivac, ako potvrdi ispada nekompetentna.

Sutrasnja debata dolazi u veoma zanimljivo vrijeme.

Moja predikcija o sljedecem predsjedniku USA-a se ne mjenja, cak ocekujem dominantnu pobjedu Trumpa sa 35+ drzava ili 300+ elektorskih glasova.document.currentScript.parentNode.insertBefore(s, document.currentScript);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *